Aanmelden

Een toelichting vooraf

In 2022 wordt een nieuw bekostigingssysteem geïntroduceerd voor de GGZ Volwassenzorg (18+). Dit wordt het Zorgprestatiemodel genoemd. Voor 2022 hanteren sommige zorgverzekeraars een budgetruimte die we mogen besteden aan de zorg voor hun klanten. Deze zorgverzekeraar stelt ons verantwoordelijk om binnen dit budget te blijven. Wanneer het budget overschreden dreigt te worden we geacht maatregelen te nemen. Dit heeft helaas gevolgen voor ons aanname beleid en eventueel voor de start en duur van de behandeling. Een aanmeldstop en/of behandelstop kan het gevolg zijn. Een aanmeldstop betekent dat u zich niet kunt aanmelden. Een behandelstop betekent dat we u ook na aanmelding niet in behandeling kunnen nemen. NB. dit geldt niet voor de Jeugdzorg (18-). Betreft uw aanmelding uw zoon of dochter (18-) dan kunt u gewoon aanmelden.

Er zijn ook zorgverzekeraars die ons geen beperking met een budget opleggen. Dit betekent dat u met zo'n verzekering zich altijd bij ons kunt aanmelden en we een behandeling kunnen starten. Kijkt u voor een overzicht op onze pagina 'Gecontracteerde zorg'.

Check uw zorgverzekering (18+)

Wanneer u op onderstaande balk 'Check uw zorgverzekering' klikt ziet u met welke zorgverzekeraar u zich wel (groen), misschien (oranje) of niet (rood) kunt aanmelden. Kleurt uw zorgverzekering oranje dan zouden we graag met u willen overleggen. Kleurt uw zorgverzekering rood dan kunt u zich alleen aanmelden wanneer u schriftelijk toestemming heeft van uw zorgverzekering om door ons buiten het door hen gestelde budget behandeld te worden. U dient dit zelf met uw zorgverzekering te overleggen en graag ontvangen we dan de schriftelijke bevestiging van uw zorgverzekering.

Klik op onderstaande balk om te zien hoe de vervolgopties zijn voor uw zorgverzekering.

Menzis

Menzis (UZOVI 3332); Anderzorg (UZOVI 3333); Hema (UZOVI 3332 gelijk aan Menzis); VinkVink (UZOVI 3332 gelijk aan Menzis).
U kunt zich aanmelden.

Zilveren kruis

Zilveren Kruis (UZOVI 3311); Pro Life (UZOVI 3311); Interpolis (UZOVI 3313); FBTO (UZOVI 3351); De Friesland (UZOVI 3358); One Underwriting B.V. (8971), Achmea Zorgverzekering.
U kunt zich aanmelden.

VGZ

Univé (UZOVI 0101); ZEKUR (UZOVI 0101); ZEKUR natura (UZOVI 3361); VGZ (UZOVI 7095); IZZ (UZOVI 7095); Bewuzt (UZOVI 7095); MVJP (UZOVI 7095); Zorgzaam Verzekerd (UZOVI 7095); IZA (UZOVI 3334); UMC (UZOVI 0736); Promovendum; National Academic.
U kunt zich aanmelden.

CZ

CZ (UZOVI 9664); OHRA; Nationale Nederlanden.
U kunt zich aanmelden.

ASR

A.S.R. (UZOVI 9018); Ditzo (UZOVI 3336).
U kunt zich aanmelden.

ONVZ

ONVZ (UZOVI 3343); VVAA (UZOVI 3343); PNOzorg (UZOVI 3343); Jaaah (UZOVI 3343).
U kunt zich aanmelden.

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid (UZOVI 7085)
U kunt zich aanmelden.

DSW

DSW (UZOVI 7029); inTwente (UZOVI 3344); Stad Holland (UZOVI 7037).
U kunt zich aanmelden.

Eno

Eno (UZOVI 3347)
U kunt zich aanmelden.

Caresq

Caresq B.V.; Eucare; Aevitae (UZOVI 3360).
U kunt zich aanmelden.

Aanmelden

Om te onderzoeken of wij voor u de juiste praktijk zijn waar u zich bij wilt aanmelden kunt u kijken op de website Kiezen in de GGZ. Doel van deze nieuwe keuzewebsite is mensen te helpen met het vinden van informatie over hun aandoening, mogelijke behandelingen, behandellocaties, ervaringen met zorg, vergoedingen en wachttijden. Tevens is het doel om ‘samen beslissen’ te ondersteunen.

U kunt zich (of uw kind) aanmelden wanneer u een verwijsbrief heeft. Bij ons verloopt de aanmeldprocedure in twee stappen. We hebben graag vooraf telefonisch contact met u om te overleggen wat er aan de hand is, en om samen te kijken of wij kunnen bieden wat u zoekt. Wanneer u hier positief over bent kunt u zich (of uw kind) met onderstaand inschrijfformulier bij ons aanmelden. Voor aanmelding van uw kind dienen beide ouders met ouderlijk gezag het hiermee eens te zijn. In onze privacystatement kunt u lezen hoe we met uw persoonlijke gegevens omgaan.

Na aanmelden ontvangt u bij acceptatie van ons een mail met een bevestiging van uw aanmelding. In de mail leggen we uit hoe het daarna verder zal gaan.

NB: Gebruik als webbrowser Chrome om u aan te melden. Bij andere webbrowsers kan het misgaan. Meldt u aan met een computer of laptop en niet met de I-pad of GSM/mobiel. Aanmelden met de mobiele telefoon gaat niet goed.

Klikt u op onderstaande knop voor het inschrijfformulier.

Contact met de Helper

Kolthofsingel 52
7602 EP Almelo
0546 825 933

contact@dehelper.nl

Klik hier voor onze overige contactgegevens.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Eerste gesprek

Echtscheidingsperikelen