Wat we doen

Als praktijk bieden wij psychologische behandeling van Depressie, Angststoornissen, Dwangstoornissen, Persoonlijkheidsstoornissen en Psychotrauma (PTSS), in goede samenwerking met de huisartsen en andere zorginstanties in de regio. Afhankelijk van de ernst en geschiedenis van de klacht kan er sprake zijn van een kortdurende behandeling binnen de Generalistische Basis GGZ, of van een procesgerichte psychotherapie binnen de Gespecialiseerde GGZ.

Behandelsetting

Binnen de geestelijke gezondheidszorg volwassenzorg wordt gewerkt vanuit het Zorg Prestatie Model (ZPM). In de overgangsperiode waarin we ons nog bevinden wordt nog vastgehouden aan het onderscheid tussen Generalistische Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ voor volwassenen. Om voor behandeling in aanmerking te komen moet er sprake zijn van de DSM stoornis. Conform de gestelde richtlijnen van de LVVP voor volwassenen, wordt een inschatting gemaakt of een behandeling binnen de Generalistisch Basis GGZ of Gespecialiseerde GGZ geïndiceerd is. Als onderscheid tussen beide geldt dat de problematiek complex moet zijn om voor behandeling in de Gespecialiseerde GGZ in aanmerking te kunnen komen. De indicaties worden met regelmaat binnen intervisieverband conform de richtlijnen van de LVVP getoetst.

Werkwijze

In het eerste gesprek wordt begonnen met uitleg over de werkwijze in de praktijk en welke dingen hierbij komen kijken. Bij aanmelding heeft u zich hierover op deze site geïnformeerd zodat we ook kunnen stilstaan bij gerichte vragen die u hierover heeft.

Psychologisch onderzoek

Psychologisch onderzoek bestaat uit gesprek, observatie en testonderzoek.

Methode van behandeling

Binnen zowel de Jeugdzorg als Generalistische Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ voor volwassenen kunnen verschillende behandelvormen ingezet worden. Binnen de Helper bieden we onderstaande behandelmethodieken.

Zorgpaden

Binnen de GGZ wordt er steeds meer gewerkt met zorgpaden. Een zorgpad kan worden gezien als de beschrijving van opeenvolgende stappen, beslismomenten en criteria in het zorgproces voor een patiëntengroep met een specifieke zorgvraag. Het is een concretisering van een zorgprogramma met als doel kwalitatieve en efficiënte zorgverlening te verzekeren. Het is een middel om een patiëntgericht programma op een systematische wijze te plannen en op te volgen. Binnen de Helper geven we ook invulling aan de uitvoering van zorgpaden en de ontwikkeling hiervan.

Contact met de Helper

Kolthofsingel 52
7602 EP Almelo
0546 825 933

contact@dehelper.nl

Klik hier voor onze overige contactgegevens.

Algemeen